Actualitate

Avertizare meteo. Vânt puternic, ploi și ninsori în weekend

Meteorologii au emis o informare de intensificări ale vântului, ninsori și ploi pe toată durata weekendului. Astfel de fenomene vor avea loc în întreaga țară.

Avertizarea este valabilă începând cu această seara, de la ora 22.00, până duminică seara, la ora 20.00.

Aria ploilor se va extinde treptat, cuprinzând majoritatea regiunilor. În jumătatea de vest a ţării se vor cumula în medie 15 - 20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomina ploile şi, în special, în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25 - 30 l/mp. Izolat, vor fi condiţii de polei, anunță meteorologii.


Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h, şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50 - 55 km/h, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, dar şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

Începând de sâmbătă seara, la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest şi centru, precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.


Local, se va forma gheţuş sau polei, iar intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50 - 55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizează că va actualiza informarea emisă vineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter