Actualitate

Cât mai costă tăcerea oamenilor legii? Un clujean a încercat să mituiască doi polițiști pentru a nu rămâne fără permis

Un clujean a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce a oferit bani unor polițiști pentru a nu rămâne fără permisul de conducere.

“La data de 29 ianuarie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul O.D.D., persoană fără calitate specială, şi a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată - 2 acte materiale. Totodată, prin acord s-au stabilit următoarele: condamnatul va urma un program de reintegrare socială, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și va plăti 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, spun reprezentanții DGA Cluj.

“La data de 4 decembrie 2017, inculpatul O.D.D. a oferit sume de bani și foloase materiale (200 de lei și foloase materiale, respectiv 1000 de lei și foloase materiale) unor agenți de poliţie din cadrul IPJ Cluj – Secția 1 Poliție Cluj-Napoca, pentru ca aceștia să nu îi suspende dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o durată de 30 de zile, ca urmare a săvârșirii unei contravenții. În cauză, la data de 4 decembrie 2017 au fost depuse la Serviciul Județean Anticorupție Cluj două denunțuri care au făcut obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj”, mai spun polițiștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter