monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cât mai costă tăcerea oamenilor legii? Un clujean a încercat să mituiască doi polițiști pentru a nu rămâne fără permis

Un clujean a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce a oferit bani unor polițiști pentru a nu rămâne fără permisul de conducere.

“La data de 29 ianuarie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul O.D.D., persoană fără calitate specială, şi a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată - 2 acte materiale. Totodată, prin acord s-au stabilit următoarele: condamnatul va urma un program de reintegrare socială, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și va plăti 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, spun reprezentanții DGA Cluj.

“La data de 4 decembrie 2017, inculpatul O.D.D. a oferit sume de bani și foloase materiale (200 de lei și foloase materiale, respectiv 1000 de lei și foloase materiale) unor agenți de poliţie din cadrul IPJ Cluj – Secția 1 Poliție Cluj-Napoca, pentru ca aceștia să nu îi suspende dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o durată de 30 de zile, ca urmare a săvârșirii unei contravenții. În cauză, la data de 4 decembrie 2017 au fost depuse la Serviciul Județean Anticorupție Cluj două denunțuri care au făcut obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj”, mai spun polițiștii.