monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Temperaturile, în uşoară scădere, apoi vremea se va încălzi. La cât vor ajunge maximele.

Miercuri, valorile termice vor fi în scădere uşoară în cea mai mare parte a ţării, dar se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nord-vestice, unde izolat, spre sfârşitul intervalului, vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi ninsoare la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zonele montane, îndeosebi pe creste, dar trecător ziua şi în extremitatea de nord-est, iar noaptea în cea de vest. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0 grade în estul Transilvaniei până la 12 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5 grade în Dealurile Banatului. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.

Joi, în ţară, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii pe arii relativ restrânse, mai ales în partea a doua a intervalului, în vestul şi nord-vestul teritoriului.  Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la munte mixte, unde vor favoriza formarea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi temporar şi în regiunile vestice şi nord-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 4 grade. Noaptea şi dimineaţa, în special în zonele joase de relief din sud şi est, va fi ceaţă.