Actualitate

Analiza unui eveniment care a zdruncinat sărbătorile clujenilor. Suflet lângă suflet, alături de victima accidentului din Florești

Floreștenii au empatizat extrem de mult cu tânăra de 30 de ani care și-a pierdut un picior din cauza unui accident care s-a produs pe strada Eroilor din Florești. Locuitorii comunei au transmis mesaje pozitive, gânduri bune, au donat bani și au fost cu sufletul alături de Anca, victima incidentului.

O seară de vineri oarecare s-a transformat într-un adevărat calvar pentru o familie din Florești după ce Anca Nicoleta Petean a fost lovită de o mașină în timp ce aștepta autobuzul împreună cu fiul ei cel mare. Piciorul ei a fost prins între mașină și un coș de gunoi. Șoferul ar fi încercat să întoarcă pe mijlocul străzii și a fost lovit de o altă mașina, aruncând-o astfel pe prima în stația de autobuz.

Despre accident s-a scris pe rețelele de socializare, iar floreștenii au devenit foarte solidari cu victima. Au transmis gânduri bune, s-au interesat de sănătatea ei și au așteptat cu sufletul la gură să afle care va fi soarta Ancăi.


Anca are abia 30 de ani, tânără, frumoasă, în floarea vârstei și cu trei copii pe care îi iubește ca pe ochii din cap. Cel mai mic este o fetiță adorabilă, de doar 5 luni. De asemenea, era și voluntară la Serviciul de Ambulanță Județean din Cluj.

Întrebarea „cu ce pot să ajut?” a făcut ocolul grupurilor de Facebook în care activează locuitorii comunei Florești. Oamenii au început să se mobilizeze. Au răspândit cutii cu donații în tot Floreștiul și nu a fost destul. Clujenii au vrut să ajute și ei, așa că și în Cluj, în câteva locații, oamenii au putut să doneze bani pentru femeia a cărei soartă era una nesigură. În peste 10 magazine, aprozare, florării au fost amplasate cutii pentru donații, iar în Cluj au fost amplasate două cutii, una pe strada Primăverii și una pe strada Grigore Alexandrescu. Pentru cei prea ocupați sau care erau prea departe, s-au pus la dispoziție și conturi bancare, unde puteau să vireze bani.


În cele din urmă, doctorii au trebuit să amputeze piciorul femeii. Au făcut tot posibilul să îl salveze, inclusiv grefă de venă de la celălalt picior. Din păcate risca să moară, așa a fost nevoie să îl amputeze.

Luni, la aproape o săptămână de la incident, Ionuț Tilica, fratele Ancăi, a transmis pe rețelele de socializare ultimele vești în legătură cu sora lui.


„Astăzi starea surorii mele este mai bună, dar nu a depășit perioada critică. Este conștientă. I s-a spus că piciorul nu a putut fi salvat și cu siguranță gândul că trebuie să se întoarcă acasă la copii o ajută să lupte. Familia i-a fost alături în permanență, iar copiii sunt în grija părinților noștr. Am făcut tot posibilul să nu le lipsească nimic copiilor și să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Cu această ocazie aș dori să mulțumim medicilor și personalului medical care s-au ocupat de sora mea și care au făcut eforturi supraomenești să îi reconstruiască inițial piciorul, iar apoi să ne-o păstreze în viață. Vă mulțumim și vouă tuturor pentru toate gândurile frumoase și energiile pozitive transmise”, a scris Ionuț pe Facebook.

Zeci, chiar sute de mesaje s-au îndreptat iar spre Anca, un om care s-a aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Urări de bine, de sănătate, în care i s-a transmis să aibă multă putere, mult curaj.


Oameni necunoscuți, dintr-o lume și o zonă care te stoarce de energie, printre certuri, aglomerație și probleme administrative, au lăsat pentru câteva zile la o parte micile sau marile probleme și și-au concentrat atenția asupra necazului unei alte persoane, făcând, chiar și cel mai mic gest pentru a o ajuta.

 


 

abonare newsletter