Actualitate

Polițiștii au confiscat peste 5.000 de articole pirotehnice

În cadrul acţiunii naţionale FOC DE ARTIFICII, desfăşurată de poliţişti pentru verificarea legalităţii deţinerii, depozitării, comercializării, transportului şi folosirii articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în data de 27.12.2017 au fost confiscate 5.350 bucăţi articole pirotehnice de divertisment, destinate utilizării în exterior, în spaţii restrânse.

Sursă foto: IPJ Cluj Sursă foto: IPJ Cluj

 În zona Pieţei Mărăşti din municipiul Cluj-Napoca, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din com. Tureni, jud. Cluj, care deţinea şi comercializa, fără drept, 950 bucăţi articole pirotehnice categoria F2.

De asemenea, în Piaţa Republicii din oraşul Huedin, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, au depistat 3 persoane, un bărbat, în vârstă de 22 de ani, din mun. Cluj-Napoca şi 2 femei, în varstă de 43 de ani, din Cluj-Napoca, respectiv de 50 de ani, din Huedin, care, de asemenea, deţineau şi comercializau, fără drept, 3.189, 880, respectiv 331 bucăţi articole pirotehnice categoria F2.


Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126/1995 rep. privind regimul materiilor explozive.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter