monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Mii de petarde și artificii confiscate de polițiști

Un bărdat din Turda a fost prins încercând să vândă 460 de bucăți de petarde. Polițiștii i-au verificat mașina și au mai găsit acolo peste 60.000 de bucăți de articole pirotehnice.

La data de 20.12.2017, între orele 08 :00 – 11 :00, poliţişti din cadrul Poliției Municipului Turda, au efectuat o acțiune, în zona pieței agroalimentare centrale din Municipiul Turda și străzile adiacente, pentru prevenirea si combaterea deținerii, comercializării și folosirii de către persoane fizice sau juridice a articolelor pirotehnice

În acest context, poliţiştii au depistat pe str. Gheorghe Lazăr, din Turda, un bărbat de 45 ani,  care oferea spre vanzare 460 bucăți  petarde.


 În urma perchezitiei autoturismului deținut de către acesta, poliţiştii au  găsit 60. 288 buc articole pirotehnice de diferite categorii.

 Bărbatul este cercetat penal pentru comiterea infractiunii referitoare la operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevazută şi pedepsită de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.


 Produsele menționate au fost ridicate în vederea confiscării.