Actualitate

Americanii investesc 3 milioane de dolari în renovarea bazei aeriene din județul Cluj

Statele Unite ale Americii vor investi mai bine de 200 de milioane de dolari pentru a repara și construi alte structuri militare și baze aeriene în Europa de Est. Printre ele se numără și baza aeriană de la Câmpia Turzii.

sursă foto: www.airforcetimes.com sursă foto: www.airforcetimes.com

Baza aeriana de la Câmpia Turzii se află pe lista structurilor militare vizate de guvernul Statelor Unite ale Americii pentru modernizare. Această inițiativă a americanilor a venit din necesitatea de a împiedica agresiunile venite din partea Rusiei.

Din cele 200 de milioane de dolari, 2.9 milioane vor ajunge în județul Cluj. Mare parte din investițiile din Europa reprezintă construcția de hangare pentru avioanele și dronele SUA, ori repararea de piste de decolare.


Însă, cu toate că SUA investește foarte mult în construirea acestor baze aeriene, nu există planuri pentru ca trupele sau aerienii americani să fie staționați permanent la aceste baze. Bazele vor servi ca noduri rotative în care trupele și platformele aeriene din S.U.A. se pot deplasa și ieși, după cum este necesar. Majoritatea bazelor au găzduit avioane americane înainte.

Baza 71 Aeriană a Forțelor Aeriene Române este localizată lângă orașul Câmpia Turzii, în județul Cluj. Baza a fost fondată pe 1 Iunie 2002, în urma unui program de reorganizare a Armatei Române.


De la fondarea acesteia, unitatea a devenit una dintre cele mai bune ale Forțelor Aeriene mulțumită eficienței piloților în îndeplinirea misiunilor aeriene, în toate condițiile meteo, zi și noapte, și mulțumită responsabilității personalului logistic.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter