Actualitate

Vom avea zăpadă de Crăciun? Ce spun meteorologii

Vremea se răceşte și vor fi ploi, vânt puternic, iar mai ales în sudul ţării, lapovită si ninsoare. Şi temperaturile vor scădea, dar, cu toate acestea, sunt şanse ca de Crăciun să nu avem parte de zăpadă.

Vremea se anunţă relativ rece în majoritatea regiunilor ţării, în următoarele două săptămâni, iar meteorologii estimează precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zilele premergătoare Crăciunului, precum şi în ultima zi din an, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 18 - 31 decembrie, publicată luni.

„Din datele pe care le avem până acum - este, totuși, încă destul de departe momentul Crăciunului - probabilitatea este destul de mică. Vom vedea fulgi de zăpadă, dar probabil nu atât cât să se depună un strat de zăpadă”, a declarat la Digi24 meteorologul Oana Păduraru.


În Transilvania, va fi o vreme rece pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale temperaturilor maxime între -3 şi 3 grade şi ale minimelor de la -10 la -5 grade. În intervalul 25 - 29 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată ce se va resimţi în special la valorile din timpul zilei, care vor fi, în medie, cuprinse între două şi şase grade, nopţile rămânând destul de reci. Pentru sfârşitul de an estimările indică posibilitatea unei răciri a vremii. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local şi în general slabe, va fi ridicată în perioada 21-23 decembrie. Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate în creştere pentru precipitaţii, mixte la început, după care se va semnala ninsoare.

La munte, va fi o vreme rece în cursul primei săptămâni, când sunt de aşteptat valori negative pe timpul zilei (în medie între -9 şi -3 grade) şi ger noaptea, cu un ecart termic mediu de la -15 la -8 grade. Din 25 decembrie se estimează o încălzire uşoară de la o zi la alta, până la temperaturi maxime ce vor coborî până la -4 grade, dar şi minime cuprinse între -10 şi -4 grade, în medie. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local şi în general slabe, va fi ridicată în perioada 22-23 decembrie. Prezentele estimări indică pentru sfârşitul anului o probabilitate în creştere pentru precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter