Actualitate

Amenzi de mii de lei pentru clujenii care au vândut ilegal brazi

Polițiștii clujeni au verificat mai multe societăți comerciale, dar și mijloace de transport și au fost aplicate mai multe sancțiuni pentru comercializarea ilegală a pomilor de Crăciun.

Timp de trei zile, polițiștii au acționat în incinta supermarketurilor care comercializează pomi de Crăciun pentru a verifica dacă sunt îndeplinite toate condițiile legale în ceea ce privește exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea brazilor.

Pentru neregulile care au fost găsite, polițiștii au aplicat sancțiuni de peste 10.000 de lei.


O societate comercială din Cluj-Napoca a fost amendată cu 5.000 de lei fiindcă nu deținea un registru de evidență a intrărilor și ieșirilor de materiale lemnoase.

O altă societate comercială din Florești a fost amendată cu suma de 5.000 de lei fiindcă încălca mai multe prevederi ale legislației în vigoare.


Nici șoferii care transportau brazi nu au scăpat dacă nu au avut toate actele necesare la ei. Astfel, sâmbătă, polițiștii au confiscat de la un șofer care transporta 5 pomi de Crăciun fără să dețină vreun document. Bărbatul a fost oprit în comuna Cășeiu din județul Cluj, a fost sancționat contravențional, iar brazii au fost predați personalului silvic. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter