Actualitate

Din Florești se fură lemne. Floreștenii spun că autoritățile le ignoră sesizările

Floreștenii acuză autoritățile locale închid ochii atunci când vine vorba de hoții de lemne care își fac veacul prin comună.

Sursă foto: Comunitatea activă din Florești Sursă foto: Comunitatea activă din Florești

Mai mulți floreșteni s-au plâns pe rețelele de socializare că au apelat la autorități atunci când au sesizat că în zonă există oameni care au mers la furat de lemne, însă nu s-a luat nicio măsura.

„Se fură lemne ca în... codru. În fiecare sâmbătă sunăm la 112 și nu vine nimeni. Două căruțe. Ne-au și amenințat că ne fac rău copiilor. Domnule primar, putem tot suna, că nu vine nimeni... ce facem? Efectiv nu avem ce face. Ocolul silvic nu face nimic, 112 la fel, Primăria nimic”, a fost apelul Cristinei, o locuitoare din Florești, pe o rețea de socializare.


Alături de mesaj a distribuit o poză, cu unul dintre făptași, care a urcat lemne în căruță și apoi s-a făcut nevăzut. Lemnele au fost luate din zona străzilor Crizantemelor și Răzoare. Floreștenii susțin că hoții vin ziua în amiaza mare cu topoare și drujbe și nu par să se teamă că vor fi prinși încălcând legea, mai ales că autoritățile au fost nepăsătoare la apelurile repetate ale localnicilor, după cum spun aceștia.

„Am sunat la ei și la pădurar de mi-a venit rău, anii trecuți. Ca să se ia pădurarul de mine că îi stresez oamenii care vin la tăiat de lemne. Când l-am luat de mână să vină în pădure să îi arăt că nu pușcă ce zice el cu ce e de fapt, n-a vrut să vină. N-avem decât să adunăm gunoaiele lăsate de tăietorii de lemne și alte familii cu copii care vin vara la grătare sau la plimbare și să vedem cum dispar lemnele”, a spus Diana, o altă locuitoare a comunei Florești.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter