monitorulcj.ro Menu
Actualitate

„Scufița Roșie și lupul cel flămând” se joacă duminică la Teatrul „Puck”

Spectacolul „Șoricelul fără frică” , programat pentru sâmbătă, 16 decembrie, se anulează, ca urmare a doliului național instituit în zilele de 14, 15 și 16 decembrie în memoria Regelui Mihai.

Duminică, 17 decembrie, micii spectactori clujeni, alături de părinți și bunici, sunt așteptați de la 11 și 12.30 la spectacolul-atelier interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu.

Spectacolul „Scufiţa Roşie şi lupul cel flămând” este un spectacol-atelier interactiv, cu momente pline de creativitate şi suspans și a avut premiera în 5 noiembrie.


Este o versiune nouă, cu surprize, a poveștii clasice. Eroina cu boneţică roşie este însoţită în aventurile sale de către păpuşarul-povestitor. Nelipsiţi sunt lupul, vânătorul şi bunica, personaje emblematice în povestea Fraţilor Grimm. Ion Iurcu propune o adaptare haioasă, dinamică, plină de momente muzicale şi interactive prin intermediul cărora graniţa dintre actor şi spectatori se diminuează treptat.

„Povestea în sine este un pretext. Pentru că e o poveste foarte cunoscută, accentul se pune pe interacţiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginaţia, creativitatea şi pofta de joacă. Concepţia este cea de spectacol-atelier interactiv, cu un actor care dă viaţă tuturor personajelor. Naraţiunea urmează firul poveştii, chiar dacă, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este puţin modificat.”, declară actorul şi regizorul Ion Iurcu.


Spectacolul durează 45 de minute şi este recomandat copiilor cu vârste între 3 şi 8 ani. Cele două reprezentații de duminică vor avea loc de la orele 11 și 12.30.

Joi, 14 decembrie, la 18,30, spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita se va juca la Centrul de Plasament din Cehu Silvaniei, județul Sălaj. Distribuția este formată din actorii Adina Ungur și Robert Gutunoiu.