Actualitate

Polițiștii au confiscat brazi transportați ilegal

În urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în weekendul care a trecut, au reușit să confiște 1.800 kg de cetină și 15 pomi de Crăciun.

sursă foto: ziarulcomod.ro sursă foto: ziarulcomod.ro

În perioada 08.12-11.12.2017 polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul Combaterea Delictelor Silvice au demarat o acțiune de prevenire și combatere a acțiunilor care au legătură cu tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea ilegală a materialelor lemnoane. Acțiunea s-a desfășurat pe raza comunelor Băișoara, Măguri-Răcătău, Mărișel, Beliș, Poieni și Ciucea.

In cadrul acestei actiuni, politiștii au verificat 15 mijloace de transport si au aplicat 2 sanctiuni contraventionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.


Polițiștii au confiscat 1.800 kg cetină, în valoare de 500 lei și 15 buc pomi de Crăciun, în valoare de 450 lei. Brazii au fost găsiți abandonați în Măguri-Răcătău și au fost confiscați și predați reprezentanților Ocolului Silvic Someșul Rece.

De asemenea, luni, polițiștii din Huedin au surprins doi bărbați din comuna Călățele și Beliș, în timp ce transportau cu mașina cantitatea de 1.000 kg cetină, respectiv 800 kg cetină, fără documente legale de transport. Acestia au fost sancționați cu amendă contravențională conform legii, in valoare de 500 lei fiecare, iar pentru cantitatea de 1.800 kg cetină  a fost dispusă măsura confiscării, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Huedin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter