Actualitate

Deputatul Emanuel Ungureanu cere alocare suplimentară pentru spitalul din Turda VIDEO

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că luni s-au depus amendamente pentru bugetul alocat sistemului sanitar pe anul 2018 şi în bătaie de joc deputații au primit 48 de ore pentru a căuta surse de finanțare pentru spitalele care au un noian de nevoi. Un amendament a venit chiar din partea sa.

Deputatul E manuel Ungureanu cere alocare suplimentară pentru spitalul din Turda Deputatul E manuel Ungureanu cere alocare suplimentară pentru spitalul din Turda

Potrivit acestuia, la Spitalul din Turda ar fi trebuit să demareze un proiect ambițios de 36 de milioane de euro.

În anul 2017 ar fi trebuit să se demoleze două clădiri pentru a face loc unor secții moderne.
“În spatele meu vedeţi două clădiri foarte vechi într-o stare gravă de degradare care ar fi trebuit să fie demolate conform unui plan de acţiune aprobat  încă din 2017.


Am venit aici ca să încurajez un proiect. Prin amendamentul pe care l-am depus azi am cerut 300.000 de euro, alocare suplimentară la bugetul de sănătate pentru că aici ar fi nevoie de un computer tomograf, de două ventilatoare, de două aparate pentru terapie Intensivă urgent.

Turda deserveşte un spaţiu mai larg, de 45.000 de oameni. Ce bine ar fi să se construiască aici rapid un spital modern pentru că până se va face Spitalul Regional de Urgenţă trebuie să avem o alternativă.


Voi susţine acest proiect de modernizare a spitalului şi voi supraveghea cu mare atenţie în fiecare lună dacă se fac paşi în acest sens”, a spus deputatul clujean, într-o postare pe facebook.

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter