Actualitate

Cod galben de ceață în Cluj în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineața, două atenționări nowcasting Cod galben de ceață, valabile în șapte județe din centrul și vestul țării, în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în zonele joase ale județelor Cluj, Alba, Harghita, Sibiu, Covasna, Brașov și Mureș se va semnala ceață, care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe numeroase drumuri naționale din țară, circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață densă. Fenomenul este semnalat pe artere din județe precum Sibiu (toate drumurile naționale), Maramureș (DN18), Cluj (DN1, DN1C), Alba (DN1), Covasna (DN12), Brașov, Mureș sau Caraș-Severin.

“Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, sfătuim conducătorii auto să reducă viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să utilizeze luminile de întâlnire pe timpul zilei și să se asigure temeinic la efectuarea depășirilor”, transmit polițiștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter