monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Zăpada şi poleiul le dau, în continuare, bătăi de cap șoferilor

Mai mulți șoferi au semnalat pe rețele de socializare că drumurile din județul Cluj nu au fost curățate de zăpadă. Cea mai mare problemă a fost pe centura Floreștiului.

sursa foto info trafic cluj

Mai multe sectoare de drumuri judeţene din Cluj sunt afectate de ninsori şi polei, intervenindu-se cu zeci de utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant, au informat marţi reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ).

''Pe raza judeţului Cluj circulaţia se desfăşura normal, dar influenţată de condiţiile meteorologice specifice acestei perioade. De asemenea, la această oră, la nivelul judeţului, nu există drumuri judeţene închise sau blocate circulaţiei rutiere. Totuşi, în urma precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute în cursul zilei de ieri şi în cursul nopţii, pe mai multe sectoare de drumuri judeţene s-a aşternut un strat de zăpadă şi s-a format polei'', se arată într-o informare transmisă de CJ Cluj.


Potrivit sursei citate, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei luni s-a intervenit cu 14 utilaje pe 21 de sectoare de drumuri judeţene din zonele Huedin - Gilău şi Gherla - Dej şi a fost folosită cantitatea de 220 tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului şi gheţuşului, inclusiv sare. Tot în zonele menţionate, se acţionează în continuare, cu 17 utilaje, pe un număr de peste 30 de sectoare de drumuri judeţene.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda s-a acţionat cu patru utilaje pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara - Muntele Băişorii - pârtia Buscat, fiind folosită cantitatea de 45 tone de material antiderapant, inclusiv sare.


''În continuare se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate'', se mai arată în informarea CJ Cluj.