Actualitate

Ioan Aurel Pop, rectorul UBB: Odată cu moartea Regelui Mihai s-a stins o lume

Academicianul Ioan Aurel Pop, istoric, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a declarat, marţi, că, odată cu moartea Regelui Mihai s-a stins o lume.

"Stăpânit de o emoţie care nu se poate exprima în cuvinte, pot să vă spun doar, gândindu-mă la faptul că sunt istoric, că s-a stins ultimul şef de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, ultimul care mai era în viaţă şi că, odată cu el, de fapt s-a stins o lume, o lume care a suferit, o lume care a trăit, o lume care a cunoscut ororile războiului şi ororile regimului comunist, o lume care, prin Majestatea sa, era dătătoare de speranţe. Dătătoare de speranţe pentru viitor", a spus Ioan Aurel Pop.

El a adăugat că toţi românii ar trebui să fie în doliu şi să se gândească la personalitatea Regelui Mihai.


"Din păcate, în acest moment toţi românii ar trebui să fie în doliu şi să se gândească la ceea ce a reprezentat personalitatea regelui pentru această ţară, dar şi pentru Europa Centrală şi de Sud-Est în general, ca un simbol al stabilităţii, al democraţiei, al valorilor respectate. Condoleanţe familiei", a conchis istoricul clujean.

Regele Mihai a murit marţi, la vârsta de 96 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter