Actualitate

De 1 Decembrie, agenția oficială de presă din Ungaria a lansat știri în limba română. Primele articole, Jobbik, autonomie și "libertatea națională pentru maghiari"

Agenția naționala de presă din Ungaria, MTI, a lansat de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un flux de știri în limba română, ca urmare a "numeroaselor solicitări sosite din Transilvania și pentru o informare cât mai credibilă", după cum anunță agenția.

"Cea mai mare comunitate maghiară din afara granițelor Ungariei trăiește pe teritoriul României, în Transilvania. Astfel, membrii acestei comunități au contacte zilnice cu populația majoritară. Din acest motiv, MTI, începând cu 1 decembrie va furniza un flux de știri în limba română destinată presei române, pentru a oferi o imagine cât mai autentică și corectă despre Ungaria", se arată în materialul ce anunță lansarea serviciului de știri în română, citat de HotNews.

MTI mai notează că va oferi începând cu 1 decembrie, "atât în Transilvania, cât și pe întreg teritoriul României, știri gratuite" și că, "prin demersul său, Agenția de Presă Ungară dorește ca cititorii români să-și formeze o imagine reală, autentică și exactă despre viata de zi cu zi din Ungaria și a comunității maghiare din Transilvania, respectiv despre proiectele cele mai importante ale guvernului ungar care privesc și Transilvania, și minoritatea maghiară".


Dintre titlurile promovate vineri pe nou flux în limba română:

"Orban: Rețeaua Soros s-a înscris în campania electorală din Ungaria"
"Asociatia Rakoczi îndeamnă părinții din diaspora să aleagă școala maghiară"
"PPMT cu ocazia Zilei Naționale a României: autonomia reprezintă garanția păcii sociale"
"Jobbik: România să asigure libertatea naționala pentru maghiari!"

Ultimele Stiri
abonare newsletter