Actualitate

Noi substanţe stupefiante şi psihotrope au fost adăugate pe lista substanţelor interzise în România

Guvernul a inclus pe lista substanţelor stupefiante şi psihotrope, cu efect psihoactiv, interzise în România, 14 noi substanţe, în conformitate cu cerinţele/recomandările Organismului Internaţional pentru Controlul Stupefiantelor al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

sursă foto: au.reachout.com sursă foto: au.reachout.com

”Măsura are în vedere înăsprirea măsurilor de prevenire, control şi combatere a consumului şi comercializării de substanţe stupefiante şi psihotrope, în scopul protejării sănătăţii publice. Executivul a adoptat, astăzi (miercuri - n.r.), proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Conform actului normativ, lista substanţelor stupefiante şi psihotrope interzise în România este actualizată cu încă 14 noi denumiri stabilite în concordanţă cu normele internaţionale şi în funcţie de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezintă pentru sănătate”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.


Potrivit sursei citate, proiectul de lege are rol preventiv întrucât nu a fost iniţiat ca urmare a identificării în ţara noastră a substanţelor propuse a fi puse sub control, iar Ministerul Sănătăţii nu a fost informat cu privire la existanţa unor astfel de substanţe pe teritoriul României.

 

Etichete: droguri
Ultimele Stiri
abonare newsletter