monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Noi cazuri de rujeolă, în ultima săptămână. Numărul total de cazuri se apropie de 10.000

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este de 9.946, cu 46 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

Sursă foto: opiniatimisoarei.ro

Potrivit raportărilor săptămânale, numărul deceselor din cauza rujeolei este de 36, această cifră fiind înregistrată şi săptămâna trecută.

"Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 24.11.2017 este 9.946, din care 36 de decese. În săptămâna 20 - 24.11.2017 au fost raportate încă 46 cazuri nou confirmate în 7 judeţe", potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).


Cele mai multe, respectiv 12, s-au înregistrat în Capitală, nouă în Braşov, câte şapte în Călăraşi, Ialomiţa şi Mureş şi câte două în Galaţi şi Bacău.

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat de Guvern pe 9 august.


Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine părinţilor, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecţie specială. În cazul vaccinării obligatorii, consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face în scris.