monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Au ocupat abuziv locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități şi s-au ales cu amenzi sau cu maşinile ridicate

Poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni privind ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Acțiunile au avut loc în zona străzilor: Năvodari, Dorobanților, B-dul 21 Decembrie 1989, Samuil Micu, B-dul Eroilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Cluj, cu ocazia acestor verificări, au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale:

 - 7 sancțiuni contravenționale, pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare rezervate cu destinație specială în valoare de  700 de lei


 - 17 sancțiuni contravenționale pentru ocuparea locurilor de parcare  rezervate și semnalizate pentru persoanele cu handicap în valoare de 3400 de lei

 - ca măsură tehnico-administrativă  au fost ridicate 17 autovehicule


“În total au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  4100  de lei. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare. De asemenea, Poliția Locală atenționează că, potrivit legii, conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimație pentru parcare pe locurile special amenajate au obligația să-l afișeze în partea din față a vehiculului, la loc vizibil. Polițiștii locali vor lua măsurile legale de sancționare pentru cei care nu respectă prevederile legale în vigoare”, spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.