Actualitate

Așa va arăta Târgul de Crăciun 2017. Patinoarul rămâne în jurul statuii lui Matei Corvin - FOTO

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca va fi deschis anul acesta în perioada 24 noiembrie 2017 - 1 ianuarie 2018.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, soluția câștigătoare propune un concept care urmează un model european de organizare a târgurilor de Crăciun, implementat și în alte orașe mari.

“Proiectul pune în valoare ansamblul statuar Matei Corvin printr-o abordarea inedită de amenajare a pationarului. Sperăm că imaginea Târgului de Crăciun va aduce bucurie clujenilor și tuturor celor care vizitează orașul pe timpul sărbătorilor de iarnă”, a spus Tarcea.


În cadrul Târgului de Crăciun din acest an, patinoarul va fi amplasat în jurul statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii. Acest mod de amplasare a stârnit furia fostului viceprimar, care și-a expus nemulțumirile public, pe pagina personală de Facebook.

„Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie (...) considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind inovațiile propuse de primărie”, a scris Anna Horvath.


Activistul Szakats Istvan a postat pe Facebook o poză cu Matei Corvin încălţat cu patine, alături de un text în care vorbeşte despre importanţa statuii pentru Ungaria şi România. Detalii aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter