Actualitate

Polițistul care se dorea șef la IPJ Cluj a luat nota 5

”Eternul împuternicit” din Poliția Cluj a picat examenul pentru șefia IPJ Cluj cu nota cinci.

Concursul pentru șefia IPJ Cluj, care a avut loc marți la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut un deznodământ nefericit pentru comisarul șef Adrian Ciprian Miron, cel despre care se spunea că va fi noul șef, oficial, al acestei instituții.

Surse oficiale susțin că Adrian Ciprian Miron a fost notat cu nota cinci, notă insuficientă pentru numirea în funcția de șef al IPJ Cluj, scrie evz.ro. Al doilea polițist care a concurat pentru funcția de șef al IPJ Cluj a fost comisarul șef Mircea Rus, care s-a clasat al doilea. Aceleași surse susțin că întrebările, nouă la număr, au vizat, în marea lor majoritate domeniul logistic, unul mult mai apropiat de Ciprian Miron, care a condus în ultimul an, ca interimar, IPJ Cluj.


Marele perdant al concursului este comisarul Ciprian Miron. Acesta nu și-a testat capacitățile, în ultimii ani, într-un concurs de ocupare a unei funcții publice în Poliția Română.

În ultimii ani, Miron a fost numit împuternicit în mai multe funcții de comandă.


Prima dată a fost numit ca adjunct al Secției 2 din Cluj-Napoca, iar mai apoi împuternicit ca șef al Secției 2. Ulterior, a fost împuternicit șef al Secției 1 de Poliție Cluj-Napoca, iar mai apoi adjunct al Poliției Cluj-Napoca. Și tot așa, împuternicit șef al Poliției Cluj-Napoca, iar ulterior, după pensionarea chestorului Grindeanu, tot împuternicit șef al IPJ Cluj. În această funcție a stat două mandate, de câte șase luni, deoarece Codul Muncii interzice mai multe delegări într-o anumită funcție.

Pentru că nu se mai putea continua s-a creat un artificiu. Una dintre funcțiile de adjunct ale șefului IPJ Cluj nu a fost ocupată de nimeni, după pensionarea titularului. Așa că, la începutul lunii septembrie 2017, comisarul Miron a fost din nou împuternicit adjunct al șefului IPJ Cluj, cu delegare pentru a conduce această instituție din postura de adjunct.


Ciprian Miron lucrează de 16 ani în MAI şi timp de cinci ani a fost ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. Miron a urmat și cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter