Actualitate

UPDATE Fostul viceprimar, Anna Horvath, a pornit un război împotriva patinoarului din Piața Unirii: "Sfidare față de comunitatea maghiară". Răspunsul organizatorilor: "O aşteptăm să ne bucurăm împreună de atmosfera de Crăciun".

Fostul viceprimar Horvath Anna a scris o postare pe Facebook în care acuză Primăria de „sfidare față de comunitatea maghiară”.

Sursă foto: Facebook Horvath Anna Sursă foto: Facebook Horvath Anna

UPDATE 19:25

Organizatorii târgului nu au fost deranjați de reacția fostului viceprimar, ba mai mult, au declarat că o așteaptă să se bucure împreună de atmosfera Crăciunului în Piața Unirii.


„O așteptăm la un pahar de vin, o așteptăm la patinoar. E opinia dânsei, nu ne deranjează neapărat. Noi încercăm să facem lucruri frumoase pentru familionul Clujului, sunt convins că o să le placă. O să scoatem statuia în evidență cu acest patinoar în jurul ei și este protejată fiindcă avem mantinele”, a spus Mihai Oprean, organizatorul Târgului de Crăciun.

În cadrul Târgului de Crăciun din acest an, patinoarul va fi amplasat în jurul statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii. Acest mod de amplasare a stârnit furia fostului viceprimar, care și-a expus nemulțumirile public, pe pagina personală de Facebook.


„Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul. 
Pe de altă parte considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind inovațiie propuse de primărie”, a scris Horvath Anna.

Reprezentanții Primăriei au reacționat prompt la acuzațiile făcute și au explicat într-un comunicat de presă că modelul a fost preluat de la alte orașe europene și că noul amplasament al patinoarului va aduce un plus de protecție statuii din inima orașului.


Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Târgul de Crăciun”, în urma unei licitații, Asocierii compusă din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. și S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a încheiat pentru o perioadă de 5 ani.

Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta în 24 noiembrie 2017 și se va închide în 1 ianuarie 2018.


Soluția câștigătoare propune un concept care urmează un model european de organizare a târgurilor de Crăciun,fără conotații etnice, implementat și în alte orașe mari, precum Koln sau Glasgow.

Conceptul pune în valoare ansamblul statuar Matei Corvin, iar faptul că monumentul se află în centrul patinoarului oferă o protecție suplimentară acestuia și îl aduce în mijlocul clujenilor.


Suntem convinși că noua amenajare a Târgului de Crăciun va aduce bucurie clujenilor și tuturor celor care ne vizitează orașul pe timpul desfășurării acestuia”, au scris reprezentanții Biroului Mass-Media.

 

 

abonare newsletter