Actualitate

Au început lucrările la “ciotul” care va lega autostrăzile Gilău-Câmpia Turzii de "muzeul" Gilău-Nădășelu – FOTO/VIDEO

După o rușine națională de care clujenii suferă de 4 ani de zile, lucrările la “ciotul” de 800 de metri din Autostrada A3, care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu care este deja finalizat, au început, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură.

Constructorul italian Tirrena Scavi a fost selectat pentru finalizarea podului peste Someşul Mic de lângă Cluj – Napoca. Acesta va lega tronsoanele Gilău – Nădăşelu şi Gilău – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

Pe 27 octombrie a fost dat ordinul de începere și s-a predat amplasamentul către constructor (Tirrena Scavi). Conform contractului, proiectul ar trebui să fie gata la finalul lunii august 2018. Valoarea de semnare a contractului este de 25,6 milioane lei fără TVA.


UMB, constructorul de pe lotul Gilău-Nădășelu, urmează să finalizeze în foarte scurt timp cei 8,7 km de "muzeu", adică o autostradă terminată, dar care nu poate fi folosită tocmai din cauza acestui pod lipsă care abia acum începe să fie efectiv executat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter