monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ceață și vizibilitate scăzută în trafic la Cluj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, noi avertizări nowcasting Cod galben de ceață, valabile în 19 județe din Transilvania, Muntenia, Oltenia, Banat și Dobrogea, pe durata următoarelor ore.

Ceață și vizibilitate scăzută în trafic la Cluj

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:30, în zona județelor Olt, Dolj și Mehedinți ceața va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Izolat, se va semnala și burniță.

De asemenea, până la ora 10:00, în localități din județele Alba și Hunedoara, vizibilitatea va fi scăzută în trafic din cauza ceței local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.


Fenomene meteo similare se vor semnala până la ora 11:00 în județele Brașov, Harghita, Sibiu, Constanța și Tulcea, iar până la ora 12:00 în județele Ilfov, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Cluj, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

Totodată, până la ora 12:00, ceața va afecta vizibilitatea în trafic în localități din județul Teleorman, iar până la ora 14:00 în județul Sibiu se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafala 55-65 km/h, iar la munte temporar 70-80 km/h.


Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Etichete: ceata