monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primarul Emil Boc audiat ca martor în procesul lui Vasile Blaga

boc

Emil Boc este audiat vineri la Tribunalul București în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale a PDL.

În cadrul acestui proces în care primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este audiat în calitate de martor, Vasile Blaga este acuzat că ar fi primit prin interpuși 700.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț.

În sala de judecată, atât Emil Boc cât și Adriean Videanu au negat că în cadrul PDL numirile în funcțiile de conducere ar fi fost făcute contra unor sume de bani.


„Nu am auzit niciodată de Berdilă Horațiu. Donațiile în PDL se făceau la sediul partidului, la casierie, de către cei care doreau să facă donații. Se înregistrau în registrele partidului și se verificau de Curtea de Conturi. Niciodată la numirea într-o funcție politică de către partid nu i s-a condiționat nimănui plata unei sume de bani. Deci, nu s-a condiționat: ești numit în funcția X, dacă plătești o sumă de bani. Așa ceva nu a existat sau eu nu știu să fi existat în PDL”, a spus Emil Boc, potrivit Agerpress.

Cel care l-a denunțat pe Vasile Blaga este Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra-Neamț. Emil Boc a declarat că acesta conducea una dintre cele mai performante organizații județele ale PDL, însă nu știe dacă au fost aduse sume de bani la sediul partidului.


„Organizațiile județene puteau face recomandări pentru miniștri, secretari de stat și alte funcții, însă PDL filtra aceste propuneri prin comisiile de specialitate în funcție de profesionalism. Pentru propunerile în funcțiile de conducere în companiile naționale ultimul cuvânt îl aveau miniștrii de resort, care puteau să accepte sau să refuze. Au fost situații când au fost mai multe propuneri, dar și nemulțumiri din partea unora sau altora pentru o funcție, însă ele au fost lăsate la decizia comisiilor de specialitate din partid și a miniștrilor. Nu exista ca cineva să vină și să spună: nu mă interesează ce vreți voi, eu vreau să fie numit X (...). Gheorghe Ștefan era un om care a avut performanță politică, dar nu îmi face plăcere să spun mai multe lucruri. Organizația PDL din Neamț era în primele 5 organizații ale partidului ca performanță în alegeri și pentru asta Gheorghe Ștefan era membru în BPN și vicepreședinte al PDL. El era preocupat și de alte activități colaterale politicii, de fotbal de exemplu. Avea propuneri pentru mai multe funcții, dar nu întotdeauna acceptate de partid„, a spus Boc, relatează Agepress.