Actualitate

Veste bună pentru deţinuţi! Pentru 30 de zile executate în condiţii improprii, obţin 6 zile libere

Începând de joi, legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiții necorespunzătoare intră în vigoare.

detinut detinut

Legerea prevede că deținuții care își execută timp de 30 de zile pedeapsa în condiții improprii, vor beneficia de șase zile considerate executate.

„Intră în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu. (...) Comisiile din penitenciare sunt pregătite, au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deținuți beneficiază direct de punerea în libertate, iar mâine vor fi deținuți care vor fi puși în libertate, după care, tot prin intrarea în vigoare a legii, foarte mulți deținuți vor dobândi beneficiul, vocația de a solicita liberare condiționată", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit Mediafax.


De asemenea, ministrul Justiției a făcut referire și la alte măsuri privind condițiile din penitenciare.

"Avem la Ministerul Justiției în lucru un proiect de lege care prevede că o parte din pedeapsă, partea finală a pedepsei sau pedeapsa integrală poate fi executată în regim de supraveghere electronică cu acea brățară electronică. După aceea vedem care va fi soarta legii privind grațierea, lege care a trecut de primă cameră și a trecut la cameră decizională. Pe planul celălalt, avem achiziționat studiul de fezabilitate pentru penitenciarul de la Berceni. Preluăm de la MApN o locație, trei foste unități militare, de la Unguriu, din Buzău, prin HG, pentru ANP și vom declanșa procedura, studiul de fezabilitate și toate celelalte. Înființăm acel institut pentru perfecționare, formare inițială și continuă de la Pantelimon, sediul fostului Parchet Național Anticorupție", susține Toader.


Tudorel Toader a precizat că în ultima perioadă "numărul de intrări în penitenciar este mai mic decât numărul de ieșiri, de eliberări", anunță Mediafax.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter