Actualitate

În Parcul Farmec din cartierul Mărăşti, copiii se joacă printre oamenii străzii

De mai bine de jumătate de an, părinţii care îşi scot copiii în Parcul Farmec se confruntă cu aceeaşi problemă. Oamenii străzii îşi fac veacul acolo şi îşi fac nevoile pe unde apucă, indiferent că este vorba de cutia cu nisip sau toboganele pe care cei mici ar trebui să se joace.

Nu contează dacă este miezul zilei sau seara târziu, în Parcul Farmec din cartierul Mărăşti, oameni ai străzii se adună şi îşi petrec timpul pe băncuţe. Părinţii sunt disperaţi. Vor să îi lase pe copiii să se joace, însă se tem de infecţiile care ar putea să apară din cauza fecalelor umane care sunt împrăştiate în perimetrul locului de joacă. De asemenea se tem şi pentru siguranţa celor mici.

“În fiecare zi sunt în parc patru boschetari. Este toaletă publică în incinta parcului şi ei îşi fac nevoile peste tot. Tuburile sunt pline de fecale. Nu au treabă nici cu noi, nici cu copiii, dar mă tem pentru ei fiindcă bărbaţii ăştia au şi doi câini cu ei, pe care îi lasă liberi prin parc. Par inofensivi, dar nu se ştie ce boli poartă”, a spus Nicoleta Cristea, o mămică îngrijorată.


Părinţii susţin că nu au stat cu mâinile în sân, ci au contactat de mai multe ori autorităţile locale care, s-au prezentat la faţa locului, însă nu au luat nicio măsură, cu excepţia unor avertismente verbale şi scrise.

“Mai mulţi părinţi am făcut plângere, iar situaţia este aceeaşi de mai bine de jumătate de an. Am sunat de mai multe ori la poliţie, au venit, le-au dat avertismente, însă nu s-a întâmplat nimic. Le-au dat şi amenzi. Însă poate să fie amenda cât mine de mare. Cine să o plătească. Eu nu le pot spune nimic, cu doi copiii după mine. Sper ca totuşi, cineva, într-un viitor apropiat să ia atitudine”, a adăugat Nicoleta.


Acest părinte îngrijorat mai susţine că, cei patru oameni ai străzii consumă alcool zilnic în spaţiul public şi sunt mereu în stare de ebrietate.  

abonare newsletter