Actualitate

Monitorizarea depozitelor de deșeuri, inclusă în atribuțiile poliției locale

Atribuțiile poliției locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii. Măsura a fost aprobată de Guvern în ședința de joi, printr-o Ordonanță de Urgență.

Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deșeuri din Măldărești, județul Vâlcea, și de riscul ca acest tip de incident să se producă și în alte localități.

Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.


Pompierii clujeni au intervenit, miercuri seara, pentru a stinge un incendiu de amploare care a izbucnit la rampa temporară de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât unde au fost trimise 5 autospeciale şi autocisterne. Incendiul de la rampa temporară de gunoi nu a fost stins nici după 11 ore de către pompieri, dar flăcările s-au redus şi au mai rămas focare mocnite care se sting punctual.

abonare newsletter