monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Lemn de peste 22.000 de euro FURAT, timp de un an, dintr-o pădure din Băișoara. Ce au găsit polițiștii la percheziții - VIDEO

Polițiştii au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de tăiere ilegală şi furt de arbori dintr-o pădure din Băișoara, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

Au fost ridicate motofierăstraie, atelaje cu tracțiune animală și alte bunuri, iar 6 persoane au fost reținute pentru infracțiuni silvice.

"La data de 4 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj- Secția 9 Poliție Rurală Turda au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza comunei Iara, la locuințele a 7 persoane, bănuite de tăiere ilegală şi furt de arbori. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie 2016 – septembrie 2017, cei în cauză, cu vârste între 17 și 31 de ani, din comuna Iara, ar fi tăiat şi sustras material lemnos, dintr-o pădure din localitatea Băișoara. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 100.000 de lei. În urma perchezițiilor au fost ridicate 6 motofierăstraie mecanice, un fierăstrău manual, 6 atelaje hipo, special amenajate pentru transportul buştenilor, precum și chingi, lanţuri și material lemnos", spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.


Polițiștii au pus în executare 8 mandate de aducere, iar faţă de 6 persoane a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. În cursul zilei de mâine, cei reținuți vor fi prezentați magistraților, cu propuneri de măsuri preventive.