Actualitate

Au venit studenții! Cum a arătat luni traficul din Cluj? - FOTO

Traficul din Cluj-Napoca a fost unul de coșmar. Pe tot parcursul zilei de luni, pe cele mai importante artere s-a circulat bară la bară.

Reţele de socializare au fost pline luni de fotografii şi filmuleţe cu blocajele apărute în trafic şi din cauza venirii studenților cu cele 20.000 de autoturisme despre care vorbea primarul Emil Boc.

Sătui să piardă vremea în trafic, unii șoferi au început să folosească fără jenă benzile dedicate mijloacelor de transport în comun.


“Trebuie să descurajăm traficul inutil. Mai greu va fi după 1 octombrie când vin studenţii. Aici e o altă problemă. Ce facem cu cele 20.000 de maşini pe care le aduc studenţii la Cluj? Cum îi descurajăm să îşi lase maşinile acasă? Asta e marea provocare. Şi atunci la studenţi trebuie să le oferi piste de biciclete, spaţii pietonale, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun, pe care le au de altfel. Trebuie să le spunem, «măi, dragi studenţi, mai puţin cu maşinile în oraş». Am văzut diferenţa august faţă de septembrie. Când în august s-a circulat mult mai bine decât la începutul anului şcolar. E greu, dar suportabil. Marea problemă de coşmar vine după 1 octombrie când, repet, după analizele pe care le am, 20.000 de maşini veneau şi vin în plus în Cluj odată cu cei 100.000 de studenţi. Miza este acum să îi convingem pe studenţi să nu mai vină cu maşinile în Cluj şi să utilizeze mijloacele alternative. Transportul în comun, în primul rând, spaţiile care vizează bicicletele, ariile pietonale, pentru că altfel ajungem, din nou, la blocaje”, spunea Boc la un post de radio.

sursă foto info trafic Cluj

abonare newsletter