Actualitate

UPDATE. Clujean rănit în atacul din Las Vegas. Tânărul a trecut cu bine de operație, dar va mai dura până va putea respira singur

Un tânăr din Cluj-Napoca, Luca Iclodean, a fost rănit, luni, în atacul armat din Las Vegas, mama sa postând pe o reţea de socializare un apel pentru prieteni de a se ruga pentru fiul său, aflat în operaţie.

UPDATE

Luca a trecut cu bine de operație, anunță mama acestuia.


”Sunt compleșită de suportul primit din partea tuturor. Multumesc tuturor din toată inima! Luca a trecut cu bine de operație și acum starea lui este stabilă. Glonțul a trecut prin ambii plămâni și a atins o vertebră. Chirugul a trebuit să îndepărteze 2/3 din plămânul drept. Fiul meu respiră cu ajutorul unui echipament, dar este în viață și medicii se așteaptă că își va reveni. Mulțumesc din nou pentu toate rugăciunile, care au funcționat ca de obicei. Sunt fericită că fiul meu a trecut acest pas, dar plâng pentru familiile care au suferit pierderi în urma acestui atac. Vă rog să continuați să vă rugați pentru ei”, a mai scris Carmen Iclodean.

Femeia scrie că fiul său a trecut prin câteva momente dificile după operaţie, dar le-a depăşit.


"Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promiţătoare şi va trebui să rămână conectat până mâine", spune mama tânărului.

Ea mai povesteşte că fiul său a început să plângă şi a putut forma o inimă cu mâinile atunci când i-a arătat postările.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Carmen Iclodean, mama lui Luca, a postat, luni, pe o reţea de socializare un mesaj în limba engleză în care arată că fiul ei trece prin momente critice şi arată o fotografie a acestuia din spital.


„Nu postez chestiuni personale dar acum am cu adevărat nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu Luca, împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar acum se află în operaţie în condiţii critice şi el ar aprecia rugăciunile voastre”, a scris Carmen Iclodean, care lucrează la un casino în Las Vegas.

Cel puţin 50 de oameni au murit, iar alţi peste 400 au fost răniţi în urma atacului armat ce a avut loc, luni, la un hotel unde avea loc un festival de muzică din Las Vegas, reprezentând cel mai grav atac armat ce a avut loc pe teritoriul Statelor Unite, informează Reuters.


Aproximativ 22.000 de oameni participau la un festival de muzică country, aceştia fiind atacaţi de un individ care a deschis focul asupra mulţimii. În momentul atacului, atacatorul se afla la geamul unui hotel aflat în apropierea concertului.

Poliţia Metropolitană din Las Vegas a anunţat că 406 persoane au fost transportate la spital, având nevoie de îngrijiri medicale.

Atacatorul s-ar fi sinucis în camera de hotel în care se afla în momentul în care trupele de intervenţie specială au intrat în camera individului. În camera atacatorului Poliţia a descoperit alte zece mitraliere.

Potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, mama tânărului lucrează în acelaşi hotel în care a fost cazat şi autorul atacului, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani.

Ulterior, MAE a confirmat că printre persoanele rănite în urma atacului armat din Las Vegas a fost identificat şi un român, care a fost transportat şi internat la un spital din regiune. Potrivit MAE, Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară.

"Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate. Consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetăţeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru. Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară", precizează MAE, care "reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip  şi respinge cu tărie violenţele, indiferent de raţiune şi formă de manifestare".

Ultimele Stiri
abonare newsletter