Actualitate

Walking Month 2017- Monitorul de Cluj se implică în comunitate. Vom merge în continuare pe jos pentru cei cu probleme de mobilitate.

Echipa noastră s-a înscris în campania caritabilă Walking Month, care a început în 11 septembrie.

La aproximativ două săptămâni de la start, echipa Monitorul de Cluj, prin cei patru membri ai săi a reușit să facă un număr important de pași. Ne situăm foarte aproape de top și ne vom strădui să mergem mai mult și să ne depășim limitele. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că este important să avem un stil de viață activ.  Mai mult, încercăm să venim în ajutorul persoanelor vulnerabile care nu se pot deplasa singure pe drumurile esențiale.

Concursul caritabil Walking Month a început în 11 septembrie la Cluj-Napoca. Peste 1.700 de persoane au răspuns, chiar de la începutul campaniei, invitației de a-și lăsa mașina acasă pentru a umbla cât mai mult pe jos, timp de o lună, pentru a-i ajuta pe cei care nu pot să meargă


Participanții, cu peste 20% mai mulți decât la ultima ediție, organizați în echipe de câte 4 persoane, se întrec în numărul de pași făcuți până în 10 octombrie.

100% din taxele de înscriere ale participanților la Walking Month au reprezentat donații directe către asociația non-profit Beard Brothers, cea care operează serviciul de transport gratuit Beard Mobile. Această mașină transportă persoanele care nu se pot deplasa singure pe drumurile esențiale precum la spital sau școală, oferind practic unor categorii vulnerabile acces la educație și servicii medicale, redându-le mobilitatea pe care majoritatea oamenilor o consideră implicită. Serviciul operează în regim de voluntariat, în limita fondurilor disponibile pentru combustibil și cu șoferi voluntari. Plătind înscrierea în Walking Month, cei peste 1700 de concurenți au finanțat funcționarea acestui serviciu pentru încă cel puțin un an. Fiindcă donații suplimentare se mai pot face pe tot parcursul competiției, folosind aplicația Walking Month, bilanțul strângerii de fonduri va fi făcut public la finalul Walking Month, în luna octombrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter