Actualitate

Bilanţul pompierilor după codul portocaliu. Acoperişurile a cinci case, afectate de furtună

Furtuna a afectat, miercuri seară, acoperişurile a cinci gospodării din localitatea clujeană Chinteni, fără să fie înregistrate victime.

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție ale ISU Cluj au gestionat 20 de solicitări ale cetăţenilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat că acoperişul unei anexe gospodăreşti a fost luat de vânt şi aruncat pe acoperişurile altor case.


"La Chinteni, acoperişurile a cinci gospodării au fost afectate parţial. Acoperişurile au fost decopertate parţial şi plouă în locuinţe. E vorba de patru case şi a cincea e o anexă cu un acoperiş de 60 mp, care a fost luat de vânt şi dus pe casa vecină, unde a afectat vreo 10 mp de acoperiş. Lucrătorii noştri au îndepărtat elementele constructive de acoperiş care erau gata să cadă', a spus Ciprian Cornea.

Tot din cauza furtunii au fost afectate cablurile de curent electric în două localităţi.


"Au fost probleme cu firele de curent în două locaţii, una în Jucu de Sus şi cealaltă în Turda. Acolo va interveni Electrica. Sunt scântei produse ca urmare a atingerii firelor, în Turda de pământ şi în Jucu, firele între ele”, a mai spus Ciprian Cornea.

În ultimele ore, pompierii au ajutat la lichidarea a două incendii (în comuna Izvorul Crişului şi în municipiul Cluj-Napoca), degajarea materialelor de construcţii (acoperişuri) şi copaci în 15 cazuri, dintre care 10 ca urmare a fenomenelor meteo extreme din 17 septembrie şi 5 intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo extreme din data de 20 septembrie (acoperişurile a 5 gospodării din localitatea Chinteni au fost afectate parţial).


Vreme răcoroasă. Minimele coboară până la 6 grade

Vineri, vremea se va menţine răcoroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13...14 grade în estul Transilvaniei, iar cele minime se vor situa între 7 şi 15 grade. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, unde local va ploua, dar numai punctiform se mai pot depăşi 15...20 l/mp şi se vor semnala descărcări electrice.


Sâmbătă, vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, dar îndeosebi în vest, nord şi centru, precum şi în zonele deluroase şi montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade.

DESPĂGUBIRI


1,384 milioane lei va primi judeţul Cluj de la Guvern pentru reparații la grădinițe, școli, spitale şi alte clădiri distruse de furturnă

abonare newsletter