monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Începe cea de-a opta ediție a Festivalului Bunei-Dispoziții – FESTIVALUL STAGE 18-24 septembrie

Toamna se numără bobocii! La Festivalul Stage, se numără elevii iubitori de teatru, care se adună la Cluj-Napoca pentru a-și etala pe scenă talentele într-ale artei spectacolului.

Astfel, în perioada 18-24 septembrie 2017, cea de-a opta ediție a festivalului noi surprize îi așteaptă atât pe participanți, cât și pe clujenii care se vor afla în public. Stage Festival aduce un gen unic în peisajul festivalurilor de teatru amator, și anume, music hall-ul.

Scena din cadrul Cinema Dacia va găzdui peste 23 de trupe în festivalul  concurs, din 9 țări, ajungându-se astfel la un număr de 325 de participanți din care 117 internaționali.


STAGE International Youth Theater Festival a primit distincția EFFE LABEL- REMARKABLE FESTIVAL 2017-2018. EFFE LABEL este o recunoaștere a valorii festivalului, oferită de către Asociația Festivalurilor Europene (EFA care de peste 60 de ani reunește 100 de festivaluri din peste 60 de tari ) co-finanțată de Comisia Europeană, festivalurilor care aduc contribuție în dezvoltarea și diseminrea valorilor culturale universale, schimburi de experiență și multiculturalitate. Este o distincție anuală, acordată celor mai relevante festivaluri din lume.

Unicitatea distincției EFFE LABEL 2017-2018 vine din faptul că Festivalul Stage este un festival de teatru amator pentru adolescenți, fiind unicul festival de teatru amator premiat de EFA.


STAGE International Youth Theater Festival- Festivalul Bunei Dispozitii este organizat din 2010 la Cluj de Fundatia Parinti din Romania, filiala Parinti Clujeni.

Festivalul International STAGE pune Clujul pe harta culturii prin și pentru adolescenți și crește notorietatea și vizibilitatea orașului. Este un festival multicultural, care de peste 7 ani prezintă spectacole în limba maghiară, franceză, germană, engleză, sârbă, croată, bosniacă, bulgară, și evident română.


STAGE nu este doar un festival, este o comunitate omogenă de tineri creativi, talentați, responsabili social, implicati. Stage este singurul festival organizat de liceeni pentru liceeni, unde liberatea de manifestare și de decizie asumată se întâlnesc cu creativitatea și buna dispozitie. STAGE e viu, liber, creativ și dedicat tinerilor și este festivalul care crează o legătură puternica între educație și cultură, care pune accentul pe învațare participativă, spațiu creativ și dezvoltarea personală prin actorie, regie, și scriere dramatică.

Stage este un pas în dezvoltarea culturală a comunității, a abilităților de comunicare și viață pentru adolescentți și propune o ”cheie nouă” pentru educație, una activă, racordată la nevoile tinerilor i la schimbările sociale. Educația poate fi prin teatru și teatrul este parte din educație.


Prin participarea în 2017 a unor trupe din Israel, Cehia, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova sau Bosnia vom spori gradul de multiculturalism, toleranță și conectare la valorile culturale universale și dezvoltarea cooperării culturale.

Etichete: elevi teatru