Actualitate

Poliţiştii s-au săturat de pietonii care traversează neregulamentar. Avertismentul forţelor de ordine

Polițiștii rutieri spun că acţiunile lor de prevenire a accidentelor rutiere nu îşi ating scopul, dacă şoferii şi pietonii nu se implică şi nu respectă regulile de circulație.

“Ieri, polițiștii rutieri din Cluj-Napoca au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului rutier, fiind reținute 16 permise de conducere; 12 conducători auto au fost sancționați pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar 22 de pietoni, angajați în traversări neregulamentare, au fost sancționați.  Pentru realizarea siguranței rutiere, pe lângă acțiunile polițiștilor rutieri trebuie să își dea concursul și participanții la trafic, care trebuie să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Potrivit acestora, ieri, pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost înregistrate mai multe accidente rutiere grave, “majoritatea având drept cauză indisciplina pietonilor, care au traversat prin locuri nepermise și fără să se asigure corespunzător, însă și a conducătorilor auto care, grăbiți și neatenți, au scăpat din vedere siguranța lor și a celorlalți”.


Poliţiştii vin şi cu exemple.

“Ieri, în jurul orei 05:50, un bărbat, de 63 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Oașului, din Cluj-Napoca, a surprins și accidentat o femeie, de 48 de ani, din Cluj-Napoca.Femeia s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni. În urma impactului, aceasta a fost rănită grav, fiind transportată la unitatea medicală. Tot ieri, în jurul orei 12.15, o femeie, de 67 de ani, din Satu Mare, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a străzii Republicii, prin loc nemarcat și fără să se asigure corespunzător, fiind surprinsă și accidentată grav de un autoturism. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 21:30, un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aurel Vlaicu, a surprins și accidentat grav o femeie, de 46 de ani, din Cluj-Napoca, care s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii”, arată poliţiştii.

abonare newsletter