monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Sâmbătă este Noaptea Europeană a Liliecilor

Sâmbătă este Noaptea Europeană a Liliecilor

Sâmbătă, 16 septembrie va avea loc la Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din Cluj Napoca Noaptea Europeană a Liliecilor. Evenimentul se va desfăşura între orele 14.00 – 22.00.

România a aderat prin Legea 90/2000 la Convenţia de la Londra, privind conservarea, adăpostul și protecţia populaţiilor de lilieci din Europa.

Noaptea Europeană a Liliecilor, un eveniment foarte cunoscut şi extrem de important, are rolul de a atrage atenţia publicului larg asupra periclitării populaţiilor de lilieci, prin activități interactive care urmăresc sensibilizarea publicului larg față de problemele actuale cu care se confruntă habitatele chiropterelor, legate de protecția mediului și a speciilor, educarea simțului ecologic, stimularea creativității, clarificarea miturilor legate de lilieci, încă prezente în opinia publică, dar și un mod plăcut de a petrecere a timpului liber.


În România trăiesc 32 de specii de lilieci, toate fiind protejate prin lege, unele dintre cele mai numeroase colonii din Europa fiind tot în România, cu peste 100.000 exemplare în anumite peșteri protejate.

Etichete: gradina botanica