Actualitate

Începutul școlii îngreunează traficul rutier din centru. Pe strada Avram Iancu se circulă bară la bară – FOTO

Traficul rutier este îngreunat în centrul Clujului în prima zi de şcoală, după ce mulţi părinţi au ales să îşi ducă copiii cu maşinile la unităţile de învăţământ. Intervalul critic privind circulaţia, spun poliţiştii, este 8.30 -10.30, ore la care au loc festivităţile de deschidere a anului şcolar.

Poliţiştii spun că monitorizează cele mai importante intersecţii, la ora transmiterii ştirii nefiind probleme deosebite.

"Nu sunt artere blocate, polițiștii sunt pe teren. Doar aglomerație. Monitorizăm intersecțiile", spun reprezentanții IPJ Cluj.


Cele mai aglomerate zone sunt Avram Iancu, unde se formează coloane de mașini, Universității, Mihai Kogălniceanu, dar și Memorandumului.

Numai în zona centrală sunt așteptați să vină peste 12.000 de elevi aduşi la şcoală de părinţi cu maşina. În plus, faptul că unii dintre părinţi doresc să îşi conducă copiii până în curtea şcolii sau în clasă determină inevitabil o supraaglomerare atât a locurilor de parcare, cât şi blocarea unora dintre benzile de circulaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter