monitorulcj.ro Menu
Actualitate

"Obligativitate = nazism". Protest faţă de vaccinarea obligatorie, la Cluj-Napoca

Peste 50 persoane au protestat, sâmbătă, printr-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, faţă de obligativitatea vaccinării copiilor şi adulţilor, cerând Ministerului Sănătăţii retragerea proiectului. O tânără a afişat mesajul "Obligativitate = nazism".

sursa foto mediafax

Participanţii la protest s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, purtând bannere cu mesaje precum "Libertate – drept", "Vaccinarea obligatorie – ilegală, abuzivă, neconstituţională", "Copiii noştri nu sunt cobaii voştri", "Nu dictaturii medicale", "Refuz vaccinarea obligatorie" sau "Copilul meu, alegerea mea".

"Protestăm împotriva abuzului numit proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii şi adulti. Încercăm să prezentăm părinţilor aspecte ale acestui proiectului de lege, postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii la sfârşitul lunii iulie. Considerăm că se încalcă dreptul persoanei de a dispune de ea însăşi, dreptul părinţilor de a decide pentru copiii lor. Niciun act medical nu poate fi şi nu are voie să devină vreodată obligatoriu. Vaccinurile au reacţii adverse care nu sunt cunoscute şi prezentate suficient publicului, astfel încât cerem Ministerului Sănătăţii retragerea proiectului", a spus una dintre protestatare, Cristina Ganea, potrivit Mediafax.


O tânără participantă la protest a venit împreună cu soţul şi fetiţa în cărucior, afişând pe un tricou mesajul "Obligativitate = nazism".

"Protestez pentru că mi se ia dreptul la alegere, este corpul meu şi eu decid ce voi face cu el din punct de vedere medical. Dacă mă doare capul, eu decid ce tratament urmez, nu poate nimeni să îmi impună un tratament pe care nu îl doresc. Exact la fel e şi cu vaccinurile şi exact aşa era şi în perioada nazistă, oamenii nu mai aveau dreptul asupra corpului lor. Dacă Hitler a hotărât să omoare atâţia evrei, nimeni nu putea să spună nimic, asta era hotărârea lui. Acolo o să ajungem şi noi dacă legea va trece", a spus Ramona Titieni, care a precizat că fetiţa sa nu a fost vaccinată.


Protestatarii au pornit într-un marş pe traseul Piaţa Unirii – B-dul Eroilor - Piaţa Avram Iancu – B-dul Eroilor, după care s-au reîntors în Piaţa Unirii.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii în urma apelurilor lansate pe reţelele de socializare. "Sperăm că la protest vor fi minim 200 de persoane, protestăm împotriva abuzului numit Proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii şi adulţi. Poate participa oricine este pro sau contra vaccinurilor, dar anti-obligativitate. Niciun act medical nu poate fi şi nu are voie să devină vreodată obligatoriu", se preciza în apelul respectiv.


Protestul a fost autorizat de primărie.