Actualitate

Parlamentar PSD, deranjat de lipsa marcajelor rutiere dintre Dej și Cluj-Napoca

Deputatul PSD Marius Sorin Bota a trimis o serie de sesizări Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, dar și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la lipsa marcajelor rutiere în urma lucrărilor de întreținere de vară ce s-au încheiat pe drumurile naționale din regiunea de nord-vest, dar și pentru a afla care este eficiența parapeților din beton montați pe mijlocul unor drumuri naționale.

Parlamentar PSD, deranjat de lipsa marcajelor rutiere dintre Dej și Cluj-Napoca Parlamentar PSD, deranjat de lipsa marcajelor rutiere dintre Dej și Cluj-Napoca

”Observ că este un obicei deja împământenit de a lăsa drumurile fără marcaje rutiere după finalizarea acestor lucrări de întreținere de vară. Spre exemplu pe DN 1C - Cluj Napoca - Dej lipsește inclusiv marcajul de separare al benzilor de circulație. Trebuie să se întâmple un accident pentru a lua măsuri împotriva constructorilor inconștienți și superficiali?”, a declarat deputatul. Mai mult, acesta a abordat subiectul  separatoarelor de benzi din beton dintre Turda și Cluj Napoca, separatoare care se mai găsesc și pe alte drumuri naționale cu un cost foarte mare.

”Nu știu care este eficiența acestor parapeți din beton, cât sunt de costisitori și dacă nu cumva e vorba doar despre afaceri cu bani publici. Dacă și-au dovedit eficiența, poate că ar trebui găsită o soluție de schimbare a standardului de construcție a drumurilor naționale, de largire la 4 benzi, astfel încât parapeții de separare a direcțiilor de mers să fie montați pe toate drumurile din țară. Dacă în schimb au doar rol ”decorativ”, cu siguranță ar trebui desființați”, a declarat deputatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter