Actualitate

Boc recunoaşte că parcometrele din oraş sunt de toată jena. „Nu avem condiţii decente”

În urmă cu câteva luni, Monitorul de Cluj atrăgea atenția că în anul de grație 2017, în orașul de 5 stele recunoscut la nivel național și internațional ca pol de creștere în IT, încă sunt probleme cu funcționarea unor servicii elementare. Cum ar fi de exemplu, parcometrele.

Șoferii sunt exasperați de câte plângeri au făcut la primărie în ceea ce privește funcționarea necorespunzătoare a parcometrelor din oraș. Este și cazul unui parcometru de pe strada Republicii care din luna mai afișează "nefuncțional" și apoi un cod de eroare.

Acum, Emil Boc spune că Primăria va achiziţiona mai multe parcometre unde să se poată plăti inclusiv cu bancnote.


“Parcarea la Sala Polivalentă s-a modernizat, se poate plăti inclusiv cu cardul, se primeşte restul inclusiv în bancnote. Asta vrem să facem şi în restul parcărilor din centrul Clujului. Să cumpărăm parcometre care să poată fi accesate ca plată şi cu bancnote. Evident şi cu cardul. Astăzi trebuie să mergi cu un pumn de monede dacă nu ai cardul sau nu funcţionează cardul. Am dispus ca măcar pentru zona I, unde parcarea e mai scumpă, să achiziţionăm parcometre unde să poţi plăti şi cu bancnote şi să primeşti restul în bancnote. Se tot obiectează că sunt probleme la aceste parcometre, că nu recunosc bine bancnotele noastre, că sunt obişnuite numai cu euro ca în Uniunea Europeană, dar până la urmă şi cele de la ticketing s-au obişnuit cu bancnotele noastre şi pot să funcţioneze. Mai greu, e mentenanţa un pic mai complicată, dar trebuie să-i pui cetăţeanului condiţii decente. Acesta este obiectivul meu”, a spus primarul marţi dimineaţă la un post de radio.

Ultimele Stiri
abonare newsletter