Actualitate

De ce nu se fac parcări în zona centrală? "Parkingurile de la Polivalenta și Cluj Arena stau goale. 5 minute până în centru. Cronometrat"

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a spus că Primăria nu are în plan înființarea de noi locuri de parcare în zona centrală, după ce parkingurile de la Polivalentă și Cluj Arena sunt mai tot timpul goale.

sursa foto Radio Cluj sursa foto Radio Cluj

"Discutăm de locuri de parcare în centru și în proximitate. Avem 800 de locuri la Polivalentă și Cluj Arena și niciodată nu au fost folosite la capacitate maximă. Doar când sunt evenimente. În orice moment, sunt minim 50%, adică 400 de locuri de parcare disponibile. 5 minute până în zona centrală pe jos. Cronometrat. Ce locuri de parcare să mai facem? Dacă facem niște locuri de parcare sub Catedrala Ortodoxă, dacă facem 500 de locuri acolo o să aducem și mai mult trafic în zona centrală. Pentru că toată lumea va veni în zona respectivă să parcheze și vom genera și mai mult trafic. Străzile nu le mai putem lărgi. Din anul 2013 până în prezent, traficul a crescut cu 40%. Dacă în anul 2013 aveam 4 benzi, ca să fie la același nivel cu anul 2013 care și atunci era un an aglomerat, ar fi trebuit să fie acum avem 6 benzi. Peste 4 ani ar trebui să fie 9 benzi. Unde mergem în această logică?", a spus Tarcea, joi, la un post de radio.

La finele anului trecut, primarul Emil Boc spunea că toate parcările între Polivalentă şi Primărie vor fi desfiinţate.


“Vreau să ştiţi că, începând cu 1 ianuarie 2017, vom avea un regim foarte, foarte dur şi strict legat de parcări. Tot ce înseamnă distanţă de 10 minute cât este de Polivalentă până în centrul oraşului, nicio altă parcare nu va fi tolerată, atâta vreme cât acele parkinguri încă sunt goale de la Polivalentă şi stadion sau cu o capacitate sub 30% de ocupare. Pe o distanţă de 10 minute de mers pe jos nimeni nu va putea spune că nu are loc de parcare raportat la zona centrală. După ce aceste parkinguri vor fi ocupate, vom putea discuta şi alte aspecte. Între timp, să sperăm că se vor realiza şi alte locaţii în perioada imediat următoare”, spunea la acea vreme edilul.

Mai mult, începând din acest an, tarifele la parcările din zona ultra centrală a municipiului Cluj-Napoca au fost dublate.


PARCARE

2371


de locuri de parcare există în acest moment în cele 7 parkinguri construite de Primărie, respectiv cel de pe Moţilor (382), de pe Primăverii (445), de pe Fabricii (312), de pe Mehedinţi (126), de pe Băişoara (358), de la Sala Polivalentă (445) şi de la Cluj Arena (303).

Ultimele Stiri
abonare newsletter