Actualitate

O pată de culoare pe străzile Clujului. Al doilea tramvai colorat a fost pus în circulaţie - FOTO

Al doilea tramvai colorat de artiști circulă, începând de luni seara, pe străzile din Cluj-Napoca.

Un tramvai de producţie germană din anul 1985 a fost pictat de artistul local Kero şi pus, luni, în circulaţie în municipiu în cadrul proiectului ”Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roţi”. Lucrarea reprezintă un puzzle al societăţii, cu oameni aflaţi pe diferite frecvenţe.

“Industriile creative aduc valoare orașului în care trăim, iar astfel de proiecte punctuale sunt un semn al deschiderii comunității noastre și al încrederii pe care o avem în potențialul tinerilor noștri creativi. Proiectele au fost sprijinite financiar de Primăria Cluj-Napoca și realizate în parteneriat cu Compania de Transport Public”, a spus primarul Emil Boc la inaugurarea noului tramvai.


Kero a declarat, luni, că a pictat tramvaiul cinci zile, folosind aproape 300 de tuburi de vopsea spray.

”Am pictat timp de cinci zile un tramvai în cadrul proiectului «Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roţi», de reîmprospătare vizuală a tramvaielor vechi din Cluj-Napoca prin artă, care a beneficiat de o finanţare de 20.000 de lei din partea Primăriei municipiului. Am folosit aproape 300 de tuburi de vopsea spray de diferite culori. Lucrarea reprezintă un puzzle al societăţii, cu oameni aflaţi pe diferite frecvenţe, pe care eu le-am delimitat prin culoare. Prin această iniţiativă punem la dispoziţia clujenilor opere de artă accesibile tuturor claselor sociale, arta fiind o necesitate nu un lux”, a spus Kero.


Tramvaiul pictat este de producţie germană din anul 1985 şi face parte din parcul auto al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Prezent la lansarea tramvaiului în circulaţie, primarul Emil Boc a făcut o tură cu acesta şi a spus că municipalitatea sprijină şi încurajează astfel de proiecte ale artiştilor clujeni.


Proiectul ”Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roţi” a debutat în anul 2016, când artista Ocu a pictat un alt tramvai al CTP Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter