Actualitate

Zilele Culturale Maghiare s-au încheiat în sunet de operetă

Ediția din 2018 a Zilelor Culturale Maghiare se va desfășura între 19 și 25 august, a anunțat Gergely Balázs, organizatorul principal al evenimentului, în cadrul galei de închidere a festivalului cultural, care a avut loc duminică seara, pe scena din Piața Unirii.

„Această serie de evenimente a devenit în ultimii ani cea mai mare manifestare a maghiarilor din Transilvania”, a subliniat Secretarul de Stat Potápi Árpád János. „Zilele Culturale Maghiare reprezintă o posibilitate de a se exprima nu numai pentru maghiarii din Cluj, ci pentru cei din toată Transilvania”, a completat acesta.

„Timp de o săptămână, am avut ocazia să ne delectăm cu tot ceea ce ne poate oferi acest oraș”, a spus viceprimarul Olah Emese. Viceprimarul a vorbit despre faptul că festivalul cultural o duce cu gândul „la ceea ce ne putem oferi reciproc: români, maghiari, romi, sași sau alți concetățeni. […] Zilele Culturale Maghiare sunt în fiecare an un prilej bun de a ne întâlni, de a ne cunoaște și de a ne înțelege. Indiferent de etnie, cu toții suntem clujeni.” Ea a accentuat și responsabilitatea pe care o are fiecare cetățean al Clujului. „De noi toți depinde ce fel de viață comună vrem să ne construim”, a conchis Olah Emese.


Gergely Balázs le-a mulțumit clujenilor pentru participarea la evenimentele din cadrul Zilelor Culturale Maghiare 2017. „Sperăm că v-ați simțit bine și ne vedem la anul, între 19 și 25 august, tot aici”, și-a încheiat Gergely Balázs discursul.

Discursurile de gală au fost urmate de spectacolul de operetă "Silvia", în interpretarea Teatrului de Operetă din Budapesta. Producția este una de mare anvergură și a fost prezentată pentru prima dată în Ardeal, în aer liber. Artiștii Teatrului de Operetă din Budapesta au fost acompaniați de orchestra Operei Maghiare din Cluj. Spectacolul s-a încheiat în aplauzele și ovațiile prelungite ale publicului.


Spectacolul a fost interpretat cu succes în orașe ca Tokio, Roma, München, Amsterdam, Berlin, Tel-Aviv, iar la Salzburg, București și Praga, a fost prezentat în coproducție, cu sala plină și casa închisă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter