Actualitate

Președintele Parlamentului Ungariei, la Zilele Culturale Maghiare

Preşedintele Parlamentului Ungariei Kover Laszlo şi lideri ai UDMR vor fi prezenţi la evenimentele organuizate luni în cadrul Zilelor Culturale Maghiare.

Președintele Parlamentului Ungariei, la Zilele Culturale Maghiare  Sursa foto romaniatv.net Președintele Parlamentului Ungariei, la Zilele Culturale Maghiare Sursa foto romaniatv.net

Ziua de luni debutează cu deschiderea pentru public a turnului Bisericii Sfântul Mihail, care poate fi vizitat între orele 10.00-16.00.

“De la ora 10.00 se deschide Autobuzul Arany 200 — Expoziția mobilă a Muzeului Literar Petofi, în parcarea Teatrului Maghiar de Stat. Expoziția prezintă cariera, relațiile și importanța de azi a poeziei lui Arany János și cuprinde poeme, imagini, diferite documente și copii de relicve. În autobuz au fost încorporate jocuri manuale și instrumente digitale, care nu garantează doar divertismentul, ci ajută și la aprofundarea cunoștințelor. Între 12.00-13.00, în Piața Unirii, va avea loc Dans în piață, un eveniment de prezentare a celor 20 de ansambluri din 7 țări participante la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor 'Sfântul Ștefan'. Festivalul este o sărbătoare a folclorului autentic al grupărilor etnice și culturilor regionale europene și a devenit, în cei 19 ani de existență, un eveniment important în viața culturală a minorităților etnice din Europa Centrală", menționează sursa citată.


Tot luni, de la ora 19.00, la Opera Maghiară, va avea loc Gala de deschidere a celei de-a opta ediții a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, cu spectacolul Canon dansant Hommage a Kodaly, în interpretarea Ansamblului Popular Maghiar de Stat. (...)

“Spectacolul va fi precedat de discursurile ținute de Gergely Balazs, organizator principal, președintele Asociației Clujul Comoară, Tokes Laszlo, președintele Consiliului Național Maghiar din Transilvania, Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania și Kover Laszlo, președintele Parlamentului Ungariei”, se mai arată în informarea organizatorilor manifestării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter