Actualitate

Organizatorii Untold răspund criticilor privind distrugerea Parcului Central. Ce se va întâmpla în zilele următoare

Cea de-a treia ediție a festivalului Untold și-a deschis porțile în acest an pentru peste 330.000 de persoane, venite din întreaga lume. În urma acestora, cel puțin în Parcul Central, a rămas un dezastru: iarba a dispărut iar aleile s-au umplut cu pământ.

Acum, organizatorii Untold susțin că și-au propus "să vină în susținerea comunității locale și să acopere integral costurile de reamenajare a Parcului Central și a parcului din vecinătatea Hotel Sport, reamenajare necesară atât în urma organizării festivalului Untold cât și din cauza unor factori indepedenți (canicula din ultima perioadă, organizarea în parc a altor evenimente, uzura normală a parcului de peste an etc)".

În acest sens, Primăria municipiului Cluj-Napoca a stabilit necesarul lucrărilor de modernizare: pregătire teren și supraînsămânțare, fertilizare teren, înlocuire pavaj, înlocuire bănci, înlocuire rigole, înlocuire stâlpi de iluminat public, înlocuire coșuri de gunoi, plombare gropi etc.


"Costurile totale se ridică la suma de 282.354 lei și vor fi suportate integral de către organizatorii Untold. Lucrările vor fi efectuate de către RADP Cluj-Napoca și vor fi realizate în perioada 16 august - 15 septembrie 2017. Mai mult decât atât, Untold își propune să investească anual în dezvoltarea și înfrumusețarea Parcului Central, să devină un exemplu și un catalizator pentru toți organizatorii de evenimente care folosesc parcul, invitându-i ca alături de Untold să contribuie anual în dezvoltarea și înfrumusețarea acestuia, astfel încât să devină unul din cele mai frumoase spații verzi și de relaxare din România", spun organizatorii festivalului.

Peste 200 de artiști internaționali, dintre care cei mai buni DJ ai lumii, au susținut concerte în acest an la Untold.


Zeci de mii de turiști străini au fost prezenți la festival, în mulțimea de oameni dansând steaguri ale Marii Britanii, Franței, Spaniei, Portugaliei, USA, dar și ale reprezentaților unor țări exotice ca Mexic, Brazilia sau Noua Zeelandă.

Pe lângă cei ce au fost prezenți la festival în calitate de fani, orașul Cluj-Napoca a fost vizitat și de reprezentanții celor mai prestigioase instituții media de profil din întreaga lume care, prin intermediul festivalului, au luat contact cu capitala Transilvaniei: MixMag, DJMag, Resident Adviser, MTV UK, BE-AT.TV, Faze Magazine, The Telegraph, Dancing Astronaut USA, Metro etc.


CITEȘTE ȘI

Dezastru în Parcul Central după Untold. Cum arată zona şi cine plăteşte pagubele – FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter