Actualitate

Programări online la două ghișee la Pașapoarte Cluj

Serviciul Paşapoarte al judeţului Cluj a pus în funcţiune un al doilea ghişeu pentru programările online, primul fiind ocupat până în septembrie.

Cele două ghişee online funcţionează în paralel cu alte două la care accesul se face pe baza bonurilor de ordine.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Cluj, cel de-al doilea ghişeu cu programare online şi-a început funcţionarea marţi, 1 august, perioada verii fiind de obicei cea mai activă pentru funcţionarii Serviciului Paşapoarte şi în care sunt preluate, în medie, 400 de cereri de paşapoarte pe zi.


Primul ghişeu cu programare online a fost înfiinţat în urmă cu aproximativ un an.

"Este ocupat tot ce avem pe primul ghişeu online până în luna septembrie. (...) Ni s-a solicitat să existe posibilitatea unui număr mai mare de programări online, să poată solicitanţii de paşapoarte să se programeze. Este mai uşor pentru cei care vin din afară, este uşor pentru cei care se descurcă", a declarat presei şeful Serviciului Paşapoarte, Rodica Mureşan.


Ea a explicat că prin această metodă solicitanţii au o siguranţă în acţiunea de depunere a actelor necesare pentru eliberarea unui paşaport, într-un proces care conţine anumite doze de neprevăzut şi care pot îngreuna activitatea instituţiei.

"De exemplu sunt persoane care iau un singur număr, ei de fapt au trei copii. Noi nu putem, la momentul la care ei se prezintă, să spunem alegeţi un copil pentru care să depuneţi actele şi pentru ceilalţi reveniţi. Nu este moral să faci asta", a spus şefa Serviciului Paşapoarte Cluj.


Rodica Mureşan a subliniat faptul că deşi programările online fluidizează procesul de procesare a cererilor, totuşi o bună parte a persoanelor care se adresează serviciului nu apelează la acest procedeu, din diferite motive.

"Cam 40-50% din solicitanţi nu se descurcă cu programarea online şi trebuie să mergem în paralel şi cu preluarea pe baza numerelor de ordine", a afirmat Mureşan.


Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Cluj preia în această perioadă a verii, în medie, 400 de cereri pe zi şi face în jur de 300 de eliberări pe zi.

"În principiu ca o mie de oameni pe zi ne calcă pragul, acum în perioada iulie-august, având în vedere că atunci când este vorba de paşaportul unui copil vin şi părinţii", a mai spus Mureşan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter