Actualitate

AMENINȚARE CU BOMBĂ la bordul unui avion care a decolat de pe Aeroportul Cluj

Un avion al companiei Wizz Air care făcea legătura între Cluj-Napoca și Londra Lutton a avut peste două ore de întârziere după ce pasagerii au fost evacuați din cauza unei alerte cu bombă care s-a dovedit falsă.

"Azi, 26 iulie, la ora 05.55, pe zborul Wizz Air W63301, cu destinatia Londra Luton, unul din pasageri a făcut afirmația că are o «bombă în bagajul de cabină». Având în vedere gravitatea situației create au fost declanșate  procedurile specifice. Zborul a avut o întârziere de 2 ore și 45 de minute. Pasagerului i-a fost întreruptă călătoria și a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă", au precizat reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj.

Potrivit acestora, celelalte zboruri nu au fost afectate și se desfășoară conform programului.


“Pe zborul W6 3301 de la Cluj la Londra Luton, din 26 iulie, în timpul îmbarcării, un pasager a afirmat că deține un dispozitiv exploziv. Echipajul Wizz de serviciu a urmat procedurile standard pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor, a echipajului și a aeronavei și a raportat imediat problema autorităților competente. Pasagerul a fost arestat și, după reverificarea tuturor bagajelor, a pasagerilor și a aeronavei, operațiunile obişnuite au fost reluate. Siguranța și securitatea reprezintă pentru Wizz Air prioritatea 0. Cazul este acum de competenţa poliţiei”, spun reprezentanții companiei.

Etichete: wizz air
abonare newsletter