Actualitate

Primăria și Consiliul Județean l-au invitat pe Pomohaci să le cânte clujenilor în Piața Unirii

Preotul Cristian Pomohaci, aflat în mijlocul unui scandal sexual, este invitat să participe la finalul acestei luni la Serbările Transilvane.

Evenimentul este organizat de Fundația Culturală Etnostar, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Cluj (instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj).

„Este invitat (Cristian Pomohaci – n.r.), nu e vorba dacă îl mai invităm! Este invitat, că altfel nu făceam afișul! Da, evident (că a fost invitat înainte de a fi publicată înregistrarea convorbirii în care Cristian Pomohaci îi face avansuri sexuale unui minor – n.r.)! De mult, de prin martie! Nu știu (dacă va fi exclus de pe lista invitaților – n.r.), depinde ce turnură ia scandalul. Unii invitați sunt remunerați, alții vin benevol. Domnul Pomohaci vine benevol”, a precizat Tiberiu Groza, președintele Fundației Culturale Etnostar, potrivit Ziar de Cluj.


Festivalul internațional de folclor „Serbările Transilvane” se va desfășura în perioada 28-30 iulie, între orele 19 și 22, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

„Tuturor participanților le sunt acordate diplome de participare. Celor mai valoroși meșteri populari, soliști și ansambluri folclorice li se acordă Diplome de excelență. Trofeul Serbările Transilvane se acorda celui mai prestigios ansamblu participant la festival. Trofeul Dragan Muntean si premiul oferit de Poliția Municipiului Cluj-Napoca se acordă  celor mai valoroși interpreți de folclor pentru contribuția adusă la păstrarea și promovarea culturii și tradițiilor populare din Transilvania”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.


Așadar, Cristian Pomohaci nu doar va participa, ci va fi cu siguranță și premiat, cel puțin pentru participare, acesta putând primi chiar și o diplomă de excelență sau un premiu.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, în cauză urmând a fi făcute cercetări, au declarat reprezentanţii Parchetului.


Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.


Preotul susţine că este nevinovat şi are timp să-şi demonstreze nevinovăţia în faţa Eparhiei din Alba Iulia, acesta fiind, în prezent, oprit de la slujirea slujbelor bisericeşti.

abonare newsletter