Actualitate

Sala Polivalentă își caută o nouă denumire. "Ați auzit de Allianz Arena. Și noi suntem un obiectiv atractiv"

Conducerea Sălii Polivalente și-a propus să găsească un nume pentru arena care a organizat cele mai importante evenimente sportive din istoria Clujului.

În acest sens, conducerea Sălii Polivalente a transmis către Primăria Cluj o informare privind demararea unei licitații pentru găsirea unei noi denumiri.

"În întreaga lume există această practică de a se realiza promovarea unor societăți sau a unei mărci prin achiziționarea dreptului de a numi o arenă pentru o perioadă de timp. Ați auzit cu toții de Allianz Arena unde joacă Bayern Munchen sau poate de Dacia Arena, stadionul pe care evoluează formația italiană de fotbal Udinese. În Canada, Germania sau SUA sunt zeci de arena cu nume sponsorizat. Considerăm că suntem un obiectiv atractiv", se arată în documentul citat.


De la înființare, Sala Polivalentă a găzduit mai multe tipuri de evenimente sportive sau culturale.

"Aici au bătut recorduri de asistență echipele naționale de handbal și baschet feminin, aici au fost aplaudați cei mai jucători de tenis ai țării, aici au concertat Julio Iglesias, Jose Carerras, James Blunt, Jean Michel Jarre, Lara Fabian, Modern Talking, Eros Ramazzotti și alții sau show-uri spectaculoase la Untold", susține conducerea Sălii Polivalente.


Sala Polivalentă a găzduit un campionat european de gimnastică artistică masculin și feminin și urmează să primească cea mai importantă competiție organizată vreodată în România, o grupă a EuroBasket 2017.

"Licitația pentru naming se adresează tuturor companiilor de succes din țară și din afara ei. Sala va purta numele nou în toate comunicările oficiale", se mai arată în informare.


Cea mai mare și mai modernă Sală Polivalentă din România, realizată de constructorul sibian CON-A, a fost inaugurată în octombrie 2014, după o investiţie de 70 de milioane de lei.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri.


Sala Polivalentă este omologată pentru baschet, volei şi handbal, dar poate găzdui competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile şi de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite în campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor în direct a competiţiilor sportive.

În bugetul Sălii Polivalente pe anul 2017 se estimează venituri totale de 2,2 milioane lei şi cheltuieli totale de peste 3 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter